Lečo po indicku
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 250 g Paprika červená
- 200 g Lilek
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 1.6 mg
- Draslík 778.6 mg
- Vláknina 12991.9 mg
- Vitamín A 12991.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme a osmahneme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a lilek. Ochutíme solí a ostatním kořením kromě horkého.
-
2
Na mírném ohni podusíme, podlijeme a opět dusíme do měkka. Na závěr poprášíme horkým kořením a ihned podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.