Pirožky s bramborami
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Brambory
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.24 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 16 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 822.4 mg
- Vláknina 16148.2 mg
- Vitamín A 16148.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s kypřicím práškem, solí, přidáme rozpuštěné máslo a rozšlehaný jogurt. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
-
2
Cibuli pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rozmačkané vařené brambory a na jemno rozsekané feferony. Ochutíme solí, kořením, důkladně promícháme. Na mírném ohni ještě krátce prohřejeme.
-
3
Těsto znovu propracujeme, vyválíme, nakrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky. Poklademe na ně bramborovou směs, okraje navlhčíme a pevně přitiskneme. V rozpáleném oleji osmažíme do zlatova a podáváme.
-
4
Horké koření [39441]:
-
5
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.