Kofta kebaby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Okurky nakládané
  • 125 g Strouhanka
  • 350 g Bulgur
  • 175 g Fazole
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 4.5 dl Vývar zeleninový
  • 2.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1201 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 186 mg
  • Draslík 868 mg
  • Vláknina 39422.3 mg
  • Vitamín A 39422.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě uvaříme fazole 40 minut, poté propláchneme, necháme okapat a vychladnout. Uvaříme pšenici bulgur ve vývaru, aby se všechen vývar vypařil. Dáme stranou.

  • 2

    Rozehřejeme lžíci oleje ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, kmín, koriandr a smažíme. Přendáme do misky, přidáme fazole, vejce a rozmačkáme. Přidáme strouhanku, pšenici bulgar a promícháme. Přikryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud hmota neztuhne.

  • 3

    Na 15 minut namočíme pšenici bulgur do dvou šálků vody. Smícháme citronovou šťávu, olivový olej, petrželku, nasekané jarní cibulky, nakrájené okurky, mátu a pokrájené rajče. Vznikne nám tabbouleh, přikryjeme a necháme vychladnout.

  • 4

    Z těsta vyválíme 32 koulí. Napíchneme na grilovací jehly, pomažeme olejem a 6 minut grilujeme. Obrátíme, pomažeme a grilujeme dalších 6 minut.

  • 5

    Necháme okapat a podáváme s tabboulehem.

Komentáře k receptu