Kofta kebaby
Suroviny
- 60 g Okurky nakládané
- 125 g Strouhanka
- 350 g Bulgur
- 175 g Fazole
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 4.5 dl Vývar zeleninový
- 2.09 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1201 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 186 mg
- Draslík 868 mg
- Vláknina 39422.3 mg
- Vitamín A 39422.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě uvaříme fazole 40 minut, poté propláchneme, necháme okapat a vychladnout. Uvaříme pšenici bulgur ve vývaru, aby se všechen vývar vypařil. Dáme stranou.
-
2
Rozehřejeme lžíci oleje ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, kmín, koriandr a smažíme. Přendáme do misky, přidáme fazole, vejce a rozmačkáme. Přidáme strouhanku, pšenici bulgar a promícháme. Přikryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud hmota neztuhne.
-
3
Na 15 minut namočíme pšenici bulgur do dvou šálků vody. Smícháme citronovou šťávu, olivový olej, petrželku, nasekané jarní cibulky, nakrájené okurky, mátu a pokrájené rajče. Vznikne nám tabbouleh, přikryjeme a necháme vychladnout.
-
4
Z těsta vyválíme 32 koulí. Napíchneme na grilovací jehly, pomažeme olejem a 6 minut grilujeme. Obrátíme, pomažeme a grilujeme dalších 6 minut.
-
5
Necháme okapat a podáváme s tabboulehem.