Mrkvový závin
Suroviny
- 350 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Mouka pšeničná celozrnná
- 250 g Máslo čerstvé
- 200 g Mrkev kořen
- 1000 g Jablka
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 hrst Rozinky tmavé
- 1 šálek Voda pitná
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 118 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 419.7 mg
- Vláknina 17240.9 mg
- Vitamín A 17240.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hrubé mouky, očištěné, nastrouhané mrkve, prášku do pečiva a nakrájeného másla vypracujeme těsto.
-
2
Na pracovní desce těsto rozválíme na 3 pláty, posypeme strouhankou a potřeme připravenou náplní. Náplň posypeme nasekanými ořechy a omytými rozinkami. Zavineme, potřeme vodou a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
-
3
Záviny pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
-
4
Příprava náplně: Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a skořicí.