Candát na jednoduchý způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1001 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 564.6 mg
- Vláknina 12775 mg
- Vitamín A 12775 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme ve studené vodě, osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mělké nádoby vysypeme mouku, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a dobře promícháme.
-
2
Celého candáta důkladně ho obalíme ve směsi s moukou, i zevnitř poprášíme moukou, poté naplníme rybu cibulí, česnekem, plátky slaniny, spojíme ve vodě namočenými párátky.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a z obou stran je opečeme. Takto připravené ryby můžeme opékat na grilu, ale také v troubě, ta musí být v tom případě hodně nahřátá.