Candát na jednoduchý způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Candát obecný
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Kmín celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.23 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1001 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 564.6 mg
  • Vláknina 12775 mg
  • Vitamín A 12775 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme ve studené vodě, osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mělké nádoby vysypeme mouku, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a dobře promícháme.

  • 2

    Celého candáta důkladně ho obalíme ve směsi s moukou, i zevnitř poprášíme moukou, poté naplníme rybu cibulí, česnekem, plátky slaniny, spojíme ve vodě namočenými párátky.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a z obou stran je opečeme. Takto připravené ryby můžeme opékat na grilu, ale také v troubě, ta musí být v tom případě hodně nahřátá.

Komentáře k receptu