Polévka z krevet s vaječnými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Shiitake houby
  • 300 g Zelí čínské
  • 300 g Okouník mořský
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Nudle čínské vaječné
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1277 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 500.1 mg
  • Vláknina 3231 mg
  • Vitamín A 3231 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby shiitake si očistíme, opláchneme pod studenou vodou. Větší plodnice hub rozkrojíme na polovinu a tužší nožičky odřízneme. Čínské zelí rozdělíme na listy, omyjeme je tekoucí vodou, otřepeme přebytky vody a rozkrájíme na proužky široké asi 5 mm. Připravíme si filety z mořského okouníka. Opláchneme je, osušíme a také pokrájíme na 5 mm široké proužky, které pokapeme citronovou šťávou. Čerstvou petrželovou nať si nasekáme nadrobno.

  • 2

    Ve větším hrnci zahřejeme drůbeží vývar, vložíme do něj houby shiitake, proužky čínského zelí a nudle připravené podle návodu. Všechno vaříme přibližně 5 minut. Pak přidáme pokrájené filety z okouníka a vyloupané krevety. Vaříme na mírném plamenu ještě dalších 10 minut. Nakonec dochutíme kapkou sójové omáčky a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu