Polévka z krevet s vaječnými nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1277 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 500.1 mg
- Vláknina 3231 mg
- Vitamín A 3231 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby shiitake si očistíme, opláchneme pod studenou vodou. Větší plodnice hub rozkrojíme na polovinu a tužší nožičky odřízneme. Čínské zelí rozdělíme na listy, omyjeme je tekoucí vodou, otřepeme přebytky vody a rozkrájíme na proužky široké asi 5 mm. Připravíme si filety z mořského okouníka. Opláchneme je, osušíme a také pokrájíme na 5 mm široké proužky, které pokapeme citronovou šťávou. Čerstvou petrželovou nať si nasekáme nadrobno.
-
2
Ve větším hrnci zahřejeme drůbeží vývar, vložíme do něj houby shiitake, proužky čínského zelí a nudle připravené podle návodu. Všechno vaříme přibližně 5 minut. Pak přidáme pokrájené filety z okouníka a vyloupané krevety. Vaříme na mírném plamenu ještě dalších 10 minut. Nakonec dochutíme kapkou sójové omáčky a posypeme posekanou petrželkou.