Góánské krevetové kari
Suroviny
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cibule
- 8 ks Feferony
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 8 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 22 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 90.8 mg
- Draslík 601.7 mg
- Vláknina 16879.2 mg
- Vitamín A 16879.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kokos rozvaříme, smícháme s hořčicí, utřeným česnekem, ostatním kořením, nasekanými feferonkami a nakonec ochutíme solí.
-
2
Jednu cibuli nadrobno rozsekáme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme směs koření, druhou cibuli pokrájenou na kolečka, vařené krevety, směs dusíme do zhoustnutí šťávy. Poté dochutíme citronem a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.