Velikonoční závin s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 348 mg
  • Draslík 106.8 mg
  • Vláknina 146.5 mg
  • Vitamín A 146.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr.

  • 3

    K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne.

  • 4

    Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu