Krevety v kari omáčce
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Smetana 12% (konzumní)
- 10 g Kari koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Banány
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 dl Vývar zeleninový
- 0.5 dl Likér mandlový - Amaretto
- 0.17 dl Olej slunečnicový
- 2 dl Víno burgundské
- 1 kg Krevety tygří - loupané
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 18 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 277 mg
- Draslík 391.2 mg
- Vláknina 6266.7 mg
- Vitamín A 6266.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety rozmrazíme, vyčistíme, umyjeme a obalíme v těstíčku.
-
2
Těstíčko: do misky vlijeme pivo, rozklepneme celé vejce, promícháme, přidáme mouku, sůl, pepř, dobře rozkvedláme.
-
3
Omáčka: na pánvi zahřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme na kolečka rozkrájený banán, chvilku osmažíme, zalijeme vínem, povaříme, vsypeme nasekanou chilli papričku, kari koření, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vlijeme smetanu, stáhneme ze sporáku, ještě horkou omáčku rozmixujeme, vlijeme malou sklenku likéru, podle chuti můžeme dosolit a dopepřit, promícháme.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej, na něm smažíme do zlatova ze všech stran připravené, v těstíčku obalené krevety.
-
5
Osmažené krevety porcujeme na mělké talíře, přidáme kari omáčku.