Krevety v kari omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 10 g Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Banány
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 0.5 dl Likér mandlový - Amaretto
  • 0.17 dl Olej slunečnicový
  • 2 dl Víno burgundské
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 277 mg
  • Draslík 391.2 mg
  • Vláknina 6266.7 mg
  • Vitamín A 6266.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety rozmrazíme, vyčistíme, umyjeme a obalíme v těstíčku.

  • 2

    Těstíčko: do misky vlijeme pivo, rozklepneme celé vejce, promícháme, přidáme mouku, sůl, pepř, dobře rozkvedláme.

  • 3

    Omáčka: na pánvi zahřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme na kolečka rozkrájený banán, chvilku osmažíme, zalijeme vínem, povaříme, vsypeme nasekanou chilli papričku, kari koření, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vlijeme smetanu, stáhneme ze sporáku, ještě horkou omáčku rozmixujeme, vlijeme malou sklenku likéru, podle chuti můžeme dosolit a dopepřit, promícháme.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme olej, na něm smažíme do zlatova ze všech stran připravené, v těstíčku obalené krevety.

  • 5

    Osmažené krevety porcujeme na mělké talíře, přidáme kari omáčku.

Komentáře k receptu