Velikonoční slaná roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 160 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Kopřiva
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 352.5 mg
  • Draslík 118 mg
  • Vláknina 3081.1 mg
  • Vitamín A 3081.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kopřivy opereme, přelijeme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme. Vejce rozšleháme s mlékem.

  • 2

    Vejce na másle usmažíme na kaši, vmícháme kopřivy, osolíme a opepříme.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na plát, do středu poskládáme plátky šunky, potřeme vaječnou směsí a srolujeme.

  • 4

    Roládu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme dorůžova.

Komentáře k receptu