Lívanečky s broskvemi
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
- 400 g Kompot broskvový
- 2.4 ml Olej rostlinný
- 250 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 5 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 95 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 128.9 mg
- Draslík 514 mg
- Vláknina 8414.8 mg
- Vitamín A 8414.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 389 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přimícháme skořici, mléko, žloutky a cukr. Vymícháme hladké těsto, do kterého „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a hrozinky.
-
2
V lívanečníku na tuku po obou stranách smažíme lívanečky.
-
3
Podáváme je posypané moučkovým cukrem a ozdobené okapanými kompotovými broskvemi, které jsme nakrájeli na kousky.