Lívanečky s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 400 g Kompot broskvový
  • 2.4 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 514 mg
  • Vláknina 8414.8 mg
  • Vitamín A 8414.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 389 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přimícháme skořici, mléko, žloutky a cukr. Vymícháme hladké těsto, do kterého „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a hrozinky.

  • 2

    V lívanečníku na tuku po obou stranách smažíme lívanečky.

  • 3

    Podáváme je posypané moučkovým cukrem a ozdobené okapanými kompotovými broskvemi, které jsme nakrájeli na kousky.

Komentáře k receptu