Velikonoční řezy z kompotovaných švestek
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučkový
- 300 g Mouka polohrubá
- 800 g Kompot švestkový
- 60 g Mandle
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1075 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 57 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 188.7 mg
- Draslík 514.3 mg
- Vláknina 12998.8 mg
- Vitamín A 12998.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kompotované švestky slijeme a necháme okapat. Mandle upražíme nasucho dozlatova a drobně nasekáme.
-
2
V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem. Po částech vmícháme rozšlehaná vejce a prosátou mouku se skořicí a kypřícím práškem. Na závěr vmícháme citronovou šťávu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme na vymazaném plechu. Na těsto nahusto naklademe okapané poloviny švestek a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 50 minut.
-
3
Upečený koláč nakrájíme na řezy, posypeme mandlemi a přes sítko posypeme cukrem.