Zaječí maso na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Zaječí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Cukr moučkový
  • 60 g Cibule
  • 2 g Bobkový list
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý celý
  • 3 g Nové koření celé
  • 10 g Sůl
  • 600 g Halušky
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 862 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 657.9 mg
  • Vláknina 1213 mg
  • Vitamín A 1213 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme a slaninu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podlijeme vínem a vodou. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přidáme cukr.

  • 3

    Do smetany nalijeme citronovou šťávu, přisypeme mouku, cukr, promícháme a přilijeme do hrnce. Promícháme a dovaříme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření.

  • 4

    Podáváme s vařenými haluškami.

Komentáře k receptu