Zaječí maso na víně
Suroviny
- 900 g Zaječí maso
- 100 g Slanina vepřová
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 20 g Cukr moučkový
- 60 g Cibule
- 2 g Bobkový list
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý celý
- 3 g Nové koření celé
- 10 g Sůl
- 600 g Halušky
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Víno bílé
- 30 ml Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 16 g
- Sodík 862 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 146.2 mg
- Draslík 657.9 mg
- Vláknina 1213 mg
- Vitamín A 1213 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme a slaninu nakrájíme na nudličky.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podlijeme vínem a vodou. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přidáme cukr.
-
3
Do smetany nalijeme citronovou šťávu, přisypeme mouku, cukr, promícháme a přilijeme do hrnce. Promícháme a dovaříme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření.
-
4
Podáváme s vařenými haluškami.