Brynzová pomazánka s paprikou
Suroviny
- 300 g Sýr Brynza
- 100 g Máslo čerstvé
- 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Okurky nakládané
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1314 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 33.1 mg
- Draslík 226.7 mg
- Vláknina 11179.5 mg
- Vitamín A 11179.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a nakládanou okurku najemno nakrájíme.
-
2
V misce utřeme změklé máslo s brynzou. Přidáme cibuli, okurku, hořčici, sardelovou pastu, oba druhy papriky a kmín. Vše vymícháme dohladka, přilijeme trochu mléka a pomazánku vyšleháme do pěny. Před podáváním necháme vychladit.
-
3
Pomazánkou potřeme krajíce tmavého chleba.