Fazolové karbanátky s kapií
Suroviny
- 200 g Fazole červené sterilované
- 20 g Máslo jihočeské
- 40 g Strouhanka
- 700 g Fazolky mražené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika sterilovaná
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1412 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 397.4 mg
- Vláknina 10167.5 mg
- Vitamín A 10167.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené fazolky opláchneme teplou tekoucí vodou, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka, asi 10 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, nasekáme hrubě a vysypeme do misky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli, česnek, nakrájenou kapii, chilli papričky, osmažíme, necháme vychladnout a vlijeme do mixéru. Přidáme červené sterilizované fazole, jemně promixujeme a směs přendáme do misky, kde máme fazole. Vše dobře promícháme, přisypeme strouhanku, olej olivový, rozklepneme celé vejce, podle chuti přidáme sůl a pepř. Promícháme a navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky. Pokládáme je na olejem vymazaný a na vysokou teplotu rozpálený gril a po obou stranách pečeme asi 15 minut.
-
3
Upečené karbanátky upravíme na talíře a ihned podáváme.