Pikantní vepřový plátek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 12 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 346.5 mg
- Vláknina 7148.5 mg
- Vitamín A 7148.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a naklepeme, vetřeme do něj drcené koření a zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Snížíme teplotu a zvolna dopékáme 4 minuty, vyjmeme a dáme do tepla. Oloupeme cibuli a nakrájíme na špalíky, slijeme meruňkový kompot, cibuli orestujeme na výpeku z plátků, zalijeme vývarem a
-
2
smetanou, povaříme.
-
3
Nakonec přidáme meruňky a necháme prohřát.
-
4
Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.