Pikantní vepřový plátek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 ml Kompot meruňkový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Nové koření celé
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 346.5 mg
  • Vláknina 7148.5 mg
  • Vitamín A 7148.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a naklepeme, vetřeme do něj drcené koření a zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Snížíme teplotu a zvolna dopékáme 4 minuty, vyjmeme a dáme do tepla. Oloupeme cibuli a nakrájíme na špalíky, slijeme meruňkový kompot, cibuli orestujeme na výpeku z plátků, zalijeme vývarem a

  • 2

    smetanou, povaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme meruňky a necháme prohřát.

  • 4

    Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu