Kari ze sleďů
Suroviny
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks Sleď čerstvý
- 3 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 529.7 mg
- Vláknina 9475.4 mg
- Vitamín A 9475.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby naporcujeme a vložíme do mísy. Trochu vody smícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí, přelijeme maso, necháme odpočinout cca 30 minut.
-
2
Mezitím nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova. Vložíme ryby i s marinádou, zakryjeme a dusíme do měkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou petrželkou a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.