Italská polévka
Suroviny
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1.5 kávová lžička Bazalka
- 1.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 8 stroužek Česnek
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 15 dkg Sýr Eidam cihla 40%
- 20 dkg Šunka dušená
- 4 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 38 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 264.1 mg
- Vláknina 2891.5 mg
- Vitamín A 2891.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na olivovém oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku a česnek, přidáme rajčata a nakrájenou šunku.
-
2
Směs přelijeme horkým vývarem, přidáme kečup, sůl a koření. Povaříme. Ke konci vlijeme smetanu a znovu krátce povaříme.
-
3
Na talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem.