Grilované jehněčí s parmezánem
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Sýr Parmezán
- 10 g Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 kg Jehněčí kotlety
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 49 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 127 mg
- Draslík 636.8 mg
- Vláknina 1777.7 mg
- Vitamín A 1777.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso prošpikujeme česnekem a slaninou, osolíme, opepříme a položíme na olejem potřený a na vysokou teplotu rozehřátý grilovací rošt do středu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky, naskládáme ji po okraji roštu a opečeme. Maso po dobu pečení otáčíme a potíráme olivovým olejem. Aby bylo maso dobře propečené grilujeme ho přibližně 30 minut.
-
2
Upečené maso sundáme z grilu a necháme ho na prkénku odpočinout 10 minut. Potom ho nakrájíme na plátky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou zálivkou a sypeme nastrouhaným parmezánem. Přílohou je grilovaná cibule.
-
3
Zálivka: do misky vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a z 1 citronu, přidáme worcester, olej, med, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a vše dobře promícháme.