Hovězí marinované špízy
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 10 g Oregano sušené
- 150 g Kokosové mléko
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 dl Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 80.1 mg
- Vláknina 12203.8 mg
- Vitamín A 12203.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat.
-
2
Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme.
-
3
Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle.
-
4
Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany.
-
5
Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem.