Omáčka ke grilovanému masu
Suroviny
- 30 g Cukr třtinový
- 10 g Zázvor mletý
- 10 g Koření grilovací
- 50 g Máslo arašídové
- 50 g Arašídy
- 250 g Kokosové mléko
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Meduňka
- 1 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 49 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 330.4 mg
- Vláknina 32144.5 mg
- Vitamín A 32144.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Arašídy pomeleme na strojku na maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, pomleté arašídy a na slabém plamínku restujeme 10 minut.
-
2
Chilli papričku drobně nasekáme, přimícháme k ostatním surovinám, nalijeme sójovou omáčku, vmícháme máslo, med, kokosový krém, vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme grilovací koření, sůl, pepř. Dále pokračujeme ve vaření na slabém ohni ještě 15 minut.