Naložená vařená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 180.3 mg
- Vláknina 864.4 mg
- Vitamín A 864.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, proložíme bobkovým listem a vložíme do velké sklenice. Ve vodě svaříme ocet s kořením, necháme vychladnout, směsí zalijeme vejce a sklenici uzavřeme. Odložíme na několik dnů. Když vejce ztmavnou, vyjmeme je, nakrájíme podélně na poloviny a podáváme s hořčicí a plackami.