Jižní vaječné kari
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule
- 4 ks Feferony
- 2 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 0.25 l Mléko plnotučné
- 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 273.5 mg
- Draslík 235.4 mg
- Vláknina 9808 mg
- Vitamín A 9808 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 282.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem krátce osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme zázvor a nasekané feferony, přisypeme mouku, koření a osolíme.
-
2
Poté vlijeme mléko a rozvařený kokos a na mírném ohni dusíme cca 15 minut. Nakonec vložíme oloupaná a rozpůlená vejce, dochutíme šťávou vymačknanou z citronů a krátce dodusíme.