Severské vaječné kari
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 150 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 351.7 mg
- Draslík 708.2 mg
- Vláknina 8044.9 mg
- Vitamín A 8044.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nasekáme, česnek utřeme se solí a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření a ještě krátce orestujeme.
-
2
Poté vložíme oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí šťávy. Uvařená vejce oloupeme, polélně rozpůlíme, vložíme do šťávy a prohříváme cca 3 - 4 minuty.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.