Grilované čevapčiči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 36 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 100.9 mg
- Draslík 801.5 mg
- Vláknina 9478.3 mg
- Vitamín A 9478.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, dáme do ní sušené švestky a necháme projít varem, pórek nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do vřící vody ke švestkám, aby pórek změkl, scedíme, necháme vychladnout, švestky vypeckujeme, nakrájíme na kostky a dáme spolu s pórkem do mísy, kam přidáme mleté maso, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, jáhlové lupínky, rozklepneme 1 celé vejce, posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, dobře rukou promícháme a z těsta tvarujeme šišky, silné 4 cm a dlouhé 10 cm.
-
2
Na olejem potřený a středně rozehřátý gril, do středu na mřížku, naskládáme připravené čevapčiči a okolo obložíme půlkami rajčat, které posypeme oreganem. Maso obracíme na každou stranu a pečeme nejdéle 15 minut, rajčata 10 minut.
-
3
Upečené čevapčiči přímo z grilu spolu s rajčaty porcujeme na talíře.