Slavnostní vaječná omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 18 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 736 mg
- Draslík 463.3 mg
- Vláknina 6103 mg
- Vitamín A 6103 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šest vajec a šest bílků rozšleháme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, petrželku a feferonku. Ochutíme cukrem, zázvorem a citronovou šťávou a důkladně promícháme.
-
2
Cibuli nakrájíme najemno, na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vlijeme na ni vaječnou směs. Vložíme do vyhřáté trouby, po chvíli navrch přilijeme rozšlehané zbylé žloutky a osolíme. Upečeme a podáváme se zeleninou.