Slavnostní vaječná omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 736 mg
  • Draslík 463.3 mg
  • Vláknina 6103 mg
  • Vitamín A 6103 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šest vajec a šest bílků rozšleháme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, petrželku a feferonku. Ochutíme cukrem, zázvorem a citronovou šťávou a důkladně promícháme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme najemno, na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vlijeme na ni vaječnou směs. Vložíme do vyhřáté trouby, po chvíli navrch přilijeme rozšlehané zbylé žloutky a osolíme. Upečeme a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu