Kapr na grilu s kmínem
Suroviny
- 400 g Kapr obecný
- 400 g Mrkev kořen
- 30 g Máslo čerstvé
- 10 g Kmín celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Mléko polotučné
- 1 dl Olej olivový
- 1 dl Víno portské
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 67 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 467 mg
- Vláknina 9178.5 mg
- Vitamín A 9178.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 11 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra vykucháme, očistíme, umyjeme, osolíme, naporcujeme, porce namočíme do studeného mléka a odložíme na 30 minut do lednice.
-
2
Zálivka: Mrkev oloupeme, dáme na pánev, kde máme rozehřáté máslo a na něm mrkev na mírném plamínku dokola opečeme. Do pánve přilijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, pomerančovou kůru nakrájíme na větší proužky, které položíme vedle mrkve a také opečeme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, přisypeme kmín, med, zalijeme vínem povaříme a odstavíme. Nakonec podle chuti opepříme.
-
3
Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, porce ryby osušíme, naskládáme na rošt, obě strany pokapeme olivovým olejem a z obou stran pečeme přibližně 4 minuty.
-
4
Upečené ryby porcujeme na talíře, vedle naaranžujeme pečenou mrkev, opečenou pomerančovou kůru a vše zalijeme připravenou zálivkou.