Vepřové karbanátky s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 100 g Rajčata
  • 600 g Vepřová kýta
  • 10 g Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 89.7 mg
  • Draslík 538.2 mg
  • Vláknina 3560.3 mg
  • Vitamín A 3560.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na kostky a v strojku na maso pomeleme spolu s rajčaty do misky. Přidáme nasekaný estragon, prolisovaný česnek, drobně nasekanou cibuli, drobně nakrájenou zelenou papriku, kečup, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, dobře rukou promícháme a pomoci dlaní vytvarujeme karbanátky. Každý zabalíme do dvou plátků anglické slaniny, spojíme párátkem, posypeme oreganem.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, naskládáme karbanátky a po obou stranách pečeme přibližně 30 minut.

  • 3

    Na talíř položíme list ledového salátu a na něj položíme opečený karbanátek.

Komentáře k receptu