Vepřové karbanátky s anglickou slaninou
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 100 g Rajčata
- 600 g Vepřová kýta
- 10 g Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Estragon
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 89.7 mg
- Draslík 538.2 mg
- Vláknina 3560.3 mg
- Vitamín A 3560.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na kostky a v strojku na maso pomeleme spolu s rajčaty do misky. Přidáme nasekaný estragon, prolisovaný česnek, drobně nasekanou cibuli, drobně nakrájenou zelenou papriku, kečup, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, dobře rukou promícháme a pomoci dlaní vytvarujeme karbanátky. Každý zabalíme do dvou plátků anglické slaniny, spojíme párátkem, posypeme oreganem.
-
2
Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, naskládáme karbanátky a po obou stranách pečeme přibližně 30 minut.
-
3
Na talíř položíme list ledového salátu a na něj položíme opečený karbanátek.