Omáčka z jogurtu a červené papriky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 30 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 2 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 75.1 mg
- Vláknina 1524.1 mg
- Vitamín A 1524.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky naskládáme na pánev s rozehřátým olejem a opečeme je doměkka. Potom je vložíme na 30 minut do mikrotenového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme a zbavíme semen.
-
2
Připravené papriky vložíme do mixéru, přidáme jogurt, worcester, grilovací koření a vše společně rozmixujeme. Vlijeme do jiné nádoby, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a můžeme servírovat.