Zeleninovo-fazolová směs
Suroviny
- 150 g Fazole
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Květák
- 8 ks Mrkev kořen
- 6 ks Tuřín
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Jogurt krémový bílý natur
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 8 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 461.6 mg
- Vláknina 30265.2 mg
- Vitamín A 30265.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Od stopky oddělíme fazole, očistíme a rozlomíme na dvě poloviny. Na poloviny rozkrájíme mrkve a tuřín nakrájíme na čtvrtiny. Na růžičky rozdělíme květák a nejtužší část odrřízneme. Zeleninu napařujeme nad vroucí osolenou vodou tři minuty. Poté nabereme zeleninu do cedníku a ponoříme do studené vody.
-
2
Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme.
-
3
Smícháme solamyl, jogurt, rajčatový protlak a vymícháme pastu. Smícháme v pánvi s cibulí a smažíme, dokud se vše nepromíchá.
-
4
Napařenou zeleninu necháme okapat a vmícháme ji do omáčky. Osolíme, přidáme mleté chilli a pod pokličkou vaříme 5 minut.
-
5
Okamžitě podáváme.