Špejle po římsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 37 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 282.5 mg
- Vláknina 5456.3 mg
- Vitamín A 5456.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dlouhé, pevné špejle namočíme do vody nejméně na 10 minut.
-
2
Troubu dáme předehřát na 230°C.
-
3
Do široké misky dáme olej, citrónovou šťávu, oregano, sůl a pepř. Vidličkou důkladně promícháme.
-
4
Mozzarellu nakrájíme na 12 plátků, z rajčat odkrojíme konce a každé rozdělíme na tři kolečka.
-
5
Z bagety nakrájíme 16 plátků přibližně centimetr silných. Ty namáčíme do připravené směsi. Špejle vyjmeme z vody a střídavě na ně napichujeme krajíčky bagety, kolečka rajčat a plátky sýru. Vždy začínáme a končíme bagetou.
-
6
Plech vyložíme pečícím papírem, na který položíme špízy. Vložíme do horké trouby a pečeme 6-8 minut, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět a bageta zlátnout. Špejle několikrát otočíme, aby byly opečeny rovnoměrně.
-
7
Čerstvou bazalku nasekáme nebo natrháme na kousky.
-
8
Špejle po vyjmutí z trouby necháme mírně vychladnout a před podáváním posypeme bazalkou.