Špejle po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mozzarella
  • 85 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Bageta
  • 4 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 282.5 mg
  • Vláknina 5456.3 mg
  • Vitamín A 5456.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dlouhé, pevné špejle namočíme do vody nejméně na 10 minut.

  • 2

    Troubu dáme předehřát na 230°C.

  • 3

    Do široké misky dáme olej, citrónovou šťávu, oregano, sůl a pepř. Vidličkou důkladně promícháme.

  • 4

    Mozzarellu nakrájíme na 12 plátků, z rajčat odkrojíme konce a každé rozdělíme na tři kolečka.

  • 5

    Z bagety nakrájíme 16 plátků přibližně centimetr silných. Ty namáčíme do připravené směsi. Špejle vyjmeme z vody a střídavě na ně napichujeme krajíčky bagety, kolečka rajčat a plátky sýru. Vždy začínáme a končíme bagetou.

  • 6

    Plech vyložíme pečícím papírem, na který položíme špízy. Vložíme do horké trouby a pečeme 6-8 minut, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět a bageta zlátnout. Špejle několikrát otočíme, aby byly opečeny rovnoměrně.

  • 7

    Čerstvou bazalku nasekáme nebo natrháme na kousky.

  • 8

    Špejle po vyjmutí z trouby necháme mírně vychladnout a před podáváním posypeme bazalkou.

Komentáře k receptu