Dušené kuře Malika Káfúra
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr moučkový
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 37 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 231.8 mg
- Draslík 532.1 mg
- Vláknina 3023.7 mg
- Vitamín A 3023.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, naporcujeme, nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme. Maso vyjmeme a na oleji osmahneme dozlatova jemně nasekanou cibuli.
-
2
Přidáme všechno koření, cukr, osolíme a podlijeme vodou. Přivedeme k varu, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.
-
3
Hotové kuře posypeme nadrobno nasekanými vařenými vajíčky.