Kořeněné kuře krále Prithvírádže
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 1 hrnek Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 67 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 206.7 mg
- Draslík 433.7 mg
- Vláknina 810.1 mg
- Vitamín A 810.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 461.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, naporcujeme a stáhneme kůži. Česnek rozetřeme a smícháme se solí a vším kořením, kromě šafránu. Touto směsí důkladně potřeme maso ze všech stran.
-
2
Vložíme do rozpáleného másla, mírně podlijeme a necháme dusit doměkka. Šafrán rozmícháme v mléce a kuře jím na závěr přelijeme. Poté dusíme do zhoustnutí šťávy.