Kapr na smetaně
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 10 g Paprika mletá sladká
- 3 g Paprika mletá pálivá
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 20 g Kapary
- 400 g Brambory vařené
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 20 ml Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1123 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 379.9 mg
- Draslík 1099.2 mg
- Vláknina 6175 mg
- Vitamín A 6175 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáčku, podlijeme polovinou smetany a posypeme mletou paprikou. Přidáme máslo, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
-
2
Porce kapra vyjmeme, přilijeme zbytek smetany, vmícháme žloutky, kapary, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem.
-
3
Porce kapra upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.