Kapr na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Paprika mletá pálivá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 20 g Kapary
  • 400 g Brambory vařené
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1123 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 379.9 mg
  • Draslík 1099.2 mg
  • Vláknina 6175 mg
  • Vitamín A 6175 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáčku, podlijeme polovinou smetany a posypeme mletou paprikou. Přidáme máslo, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.

  • 2

    Porce kapra vyjmeme, přilijeme zbytek smetany, vmícháme žloutky, kapary, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Porce kapra upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu