Zabijačkový bůček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1759 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 735.3 mg
- Draslík 347.1 mg
- Vláknina 1270.2 mg
- Vitamín A 1270.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku.
-
3
Do základu přidáme maso, osolíme je, opepříme, přidáme mleté nové koření, majoránku a podusíme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme třený česnek a dusíme pod poklicí téměř doměkka.
-
4
Potom k masu přidáme odblaněný, opláchnutý a na malé kousky nakrájený vepřový mozek a spolu s masem krátce podusíme.
-
5
Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme, dokořeníme a krátce podusíme.