Zabijačkový bůček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřový bok
  • 50 g Tuk
  • 40 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 0.5 g Nové koření mleté
  • 1 g Majoránka
  • 300 g Vepřový mozek
  • 300 g Cibule
  • 10 g Česnek
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1759 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 735.3 mg
  • Draslík 347.1 mg
  • Vláknina 1270.2 mg
  • Vitamín A 1270.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku.

  • 3

    Do základu přidáme maso, osolíme je, opepříme, přidáme mleté nové koření, majoránku a podusíme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme třený česnek a dusíme pod poklicí téměř doměkka.

  • 4

    Potom k masu přidáme odblaněný, opláchnutý a na malé kousky nakrájený vepřový mozek a spolu s masem krátce podusíme.

  • 5

    Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme, dokořeníme a krátce podusíme.

Komentáře k receptu