Nádivka velikonoční

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Uzené maso vařené
  • 200 g Slanina vepřová
  • 20 g Kopřiva
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 30 g Strouhanka
  • 200 g Houby sušené
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.8 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1306 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 1181.3 mg
  • Vláknina 12255 mg
  • Vitamín A 12255 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 109.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky. Vejce rozklepneme a bílky oddělíme. Žloutky osolíme, opepříme a dobře vyšleháme, přilijeme mléko, zamícháme a vylijeme na rohlíky v misce, promícháme.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme je do misky k rohlíkům. Scezené a na plátky nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek přidáme k rohlíkům, slaninu nakrájíme na kostky, na pánvi ji osmažíme dozlatova, polijeme nakrájené uzené. Kopřivy, petržel kudrnku opereme, nasekáme a také přidáme do misky k ostatním surovinám. Vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a směs přeložíme na olejem vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do trouby a pečeme 50 minut.

  • 3

    Upečenou nádivku vyndáme, necháme vychladnout a krájíme na středně velké čtverce. Naskládáme na talíř a nabízíme.

Komentáře k receptu