Guláš s bramborami a noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 66.9 mg
- Draslík 214 mg
- Vláknina 4060 mg
- Vitamín A 4060 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, přidáme papriku, krátce orestujeme, vložíme maso nakrájené na kostky. Osmahneme ze všech stran, podlijeme trochou vody, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a sůl a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou.
-
2
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky, z vejce, soli a hrubé mouky vymícháme husté těsto na noky.
-
3
Když je maso téměř hotové, přidáme brambory a dusíme, až je vše měkké. Nakonec omaštěnou lžičkou vykrajujeme noky a přidáme do guláše, 3 minuty povaříme a můžeme podávat.