Ledvinkové kořeněné kari
Suroviny
- 120 g Jogurt bílý
- 60 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 6 ks Vepřové ledvinky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 30 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1457.4 mg
- Draslík 1580.3 mg
- Vláknina 6905.4 mg
- Vitamín A 6905.4 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme a rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, všechno koření, osolíme a nakonec vložíme maso.
-
2
Zahříváme, po chvíli podlijeme jogurtem a na mírném ohni dusíme do měkka.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.