Salát z červené řepy a uzenou rybou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 20 g Křen
  • 150 g Makrela uzená
  • 300 g Červená řepa
  • 50 g Salát ledový
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.05 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 20.9 mg
  • Draslík 322.2 mg
  • Vláknina 3485 mg
  • Vitamín A 3485 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme umytou řepu doměkka přibližně 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky.

  • 2

    Rybu rozebereme, vyndáme kosti, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme octem a dáme do mísy, kam přidáme kostky červené řepy, na tenké proužky nakrájený ledový salát a zalijeme zálivkou.

  • 3

    Zálivka: Do misky vylijeme jogurt, tatarskou omáčku, nastrouhaný křen, ocet, olej, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme připravenou směs v míse.

  • 4

    Připravený salát promícháme a porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu