Salát z červené řepy a uzenou rybou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 20.9 mg
- Draslík 322.2 mg
- Vláknina 3485 mg
- Vitamín A 3485 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme umytou řepu doměkka přibližně 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
-
2
Rybu rozebereme, vyndáme kosti, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme octem a dáme do mísy, kam přidáme kostky červené řepy, na tenké proužky nakrájený ledový salát a zalijeme zálivkou.
-
3
Zálivka: Do misky vylijeme jogurt, tatarskou omáčku, nastrouhaný křen, ocet, olej, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme připravenou směs v míse.
-
4
Připravený salát promícháme a porcujeme na talíře.