Kari z kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 449.7 mg
  • Draslík 954.9 mg
  • Vláknina 9060.6 mg
  • Vitamín A 9060.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, rajčata pokrájíme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme utřený česnek, nadrobno nasekané feferony a zázvor. Promícháme, do směsi vložíme maso.

  • 2

    Po cca 5 minutách vmícháme jogurt a ostatní koření, poté ještě chvíli restujeme. Následně podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr osolíme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu