Kari z kuřecích jater
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
- 60 g Máslo čerstvé
- 250 g Rajčata
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 449.7 mg
- Draslík 954.9 mg
- Vláknina 9060.6 mg
- Vitamín A 9060.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, rajčata pokrájíme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme utřený česnek, nadrobno nasekané feferony a zázvor. Promícháme, do směsi vložíme maso.
-
2
Po cca 5 minutách vmícháme jogurt a ostatní koření, poté ještě chvíli restujeme. Následně podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr osolíme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.