Vepřové maso na luštěninách a zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Čočka jedlá
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Dýně
  • 100 g Hrách
  • 50 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Potočnice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 121.2 mg
  • Draslík 860.3 mg
  • Vláknina 22515.1 mg
  • Vitamín A 22515.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3074.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, osolíme, na části másla udusíme do měkka. Zeleninu pokrájíme nadrobno, smícháme s kořením, luštěninami, máslem a solí. Vložíme do kastrolu, podlejeme, dusíme.

  • 2

    Když je zelenina měkká, propasírujeme ji přes cedník nebo rozmixujeme. Přidáme maso a zahříváme na mírném ohni, dochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu