Vepřová pečeně nakyselo
Suroviny
- 500 g Vepřová pečeně
- 50 g Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 43 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 835.5 mg
- Vláknina 6720.8 mg
- Vitamín A 6720.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na kostky a osolíme. Cibuli nasekáme, smícháme s utřeným česnekem, kořením a dvěma lžícemi citronové šťávy. Směs za stálého mícháni smažíme cca 5 minut na rozpáleném oleji.
-
2
Vložíme maso a necháme ho zhnědnout. Poté přilijeme zbytek citronové šťávy a podlijeme vodou. Za občsného míchání dusíme do měkka.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.