Dušené skopové maso v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 22 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 95.9 mg
- Vláknina 3308 mg
- Vitamín A 3308 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném sádle osmažíme cibulku posekanou nadrobno, přidáme na kousky nakrájené skopové maso a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Podlijeme vodou, necháme zakryté pozvolna dusit, až je maso skoro měkké, v průběhu dušení občas zamícháme a opět podlijeme vodou.
-
2
Mezitím na pekáči na oleji osmažíme rýži, zalijeme ji trojnásobkem vody, přidáme skoro hotové maso, zakryjeme a 10 minut mírně povaříme. Potom necháme ve vyhřáté, ale vypnuté troubě ještě 15 minut dojít. Po odkrytí poklice nechme odejít páru, naběračkou tvarujeme ze směsi kopečky na talíř. Ozdobíme snítkou petrželky.