Kuřecí roláda s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 53 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 374.7 mg
- Draslík 803.8 mg
- Vláknina 1988.3 mg
- Vitamín A 1988.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, umyjeme a vykostíme. Maso rozložíme na alobal, pod fólií jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Housku pokrájíme na kostky, zalijeme 1 dl kuřecího vývaru. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme. Žampióny také rozkrájíme na plátky, játra umyjeme, odblaníme, krájíme na větší kousky.
-
3
Do pánve vložíme 100 g másla, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přidáme játra a opékáme, aby se zatáhla. Vlijeme vývar, zalijeme vínem, přisypeme připravené žampióny, ty také chvilku podusíme, osolíme, dopepříme, přidáme zázvor a směs odstavíme. Na jiné pánvi rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce a za stálého míchání připravíme smaženici, kterou vmícháme do směsi v pánvi, přidáme namočené housky. Vše dobře promícháme a rozprostřeme na připravené maso, které pomocí alobalu zavineme do rolády. Do pekáče položíme nerezovou mřížku, na ni roládu, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut.
-
4
Upečenou roládu vyjmeme z trouby, necháme odpočinout, potom ji rozbalíme, šťávu z alobalu vlijeme do pekáče a roládu nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na talíře a poléváme šťávou.