Vepřové kořeněné kari
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
- 60 g Máslo čerstvé
- 3 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 106.8 mg
- Draslík 143.3 mg
- Vláknina 2913.5 mg
- Vitamín A 2913.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3180.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme utřený česnek, ocet, přilijeme citronovou šťávu a restujeme. Po chvíli vmícháme maso, necháme zezlátnout.
-
2
Ochutíme solí, kořením, vmícháme nasekanou feferonku, podlijeme a dusíme do měkka. Poté vložíme ještě na chvíli do vyhřáté trouby. Dle chuti můžeme dosladit cukrem.