Dýně plněná mletým masem
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Dýně
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 26 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 118.8 mg
- Draslík 3299.7 mg
- Vláknina 14047.4 mg
- Vitamín A 14047.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.6 mg
- Vitamín E 9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme mleté maso, všechno koření, osolíme, vmícháme jogurt a na mírném ohni dusíme do měkka. Můžeme průběžně mírně podlévat vodou.
-
2
Dýni očistíme, vršek odřízneme, vnitřek vydlabeme. Do vychladlé masové směsi vmícháme vejce, směsí dýni naplníme. Uzavřeme ji, vršek zajistíme párátky. Dýni potřeme olejem, zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotovou dýni doplníme krájenými rajčaty a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín na sucho upražíme v pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.