Dýně plněná mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Dýně
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 118.8 mg
  • Draslík 3299.7 mg
  • Vláknina 14047.4 mg
  • Vitamín A 14047.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.6 mg
  • Vitamín E 9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme mleté maso, všechno koření, osolíme, vmícháme jogurt a na mírném ohni dusíme do měkka. Můžeme průběžně mírně podlévat vodou.

  • 2

    Dýni očistíme, vršek odřízneme, vnitřek vydlabeme. Do vychladlé masové směsi vmícháme vejce, směsí dýni naplníme. Uzavřeme ji, vršek zajistíme párátky. Dýni potřeme olejem, zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotovou dýni doplníme krájenými rajčaty a podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín na sucho upražíme v pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu