Husí drůbky v rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 200 g Játra husí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 250 g Rýže loupaná
  • 30 g Sůl
  • 50 g Majoránka
  • 50 g Houby čerstvé
  • 50 g Pažitka
  • 50 g Husí sádlo
  • 100 g Petržel kořen
  • 500 g Husí drůbky
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1519 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 397.7 mg
  • Vláknina 10502.5 mg
  • Vitamín A 10502.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné husí drůbky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na polovině husího sádla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Nakonec přihodíme na kousky nakrájené drůbky, podlijeme, osolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Přisypeme nakrájené houby a koření a zakryté necháme vše dojít.

  • 2

    V kastrolu na druhé polovině sádla osmažíme rýži a nasekanou petrželku. Přidáme směs drůbků a zeleniny, podlijeme vodou (dvojnásobek váhy rýže), osolíme, zakryjeme a pozvolna vaříme. Jakmile se rýže začne vařit odpočítáme 12 minut do odstavení a dalších 10 minut necháme rizoto již odkryté dojít.

  • 3

    Mezitím, co se rizoto vaří, opečeme játra nakrájená na nudličky na rozpuštěném másle dozlatova, až hotová osolíme, aby neztvrdla.

  • 4

    Naběračkou tvoříme kopečky z rizota, které ozdobíme kousky jater a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu