Husí drůbky v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1519 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 397.7 mg
- Vláknina 10502.5 mg
- Vitamín A 10502.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné husí drůbky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na polovině husího sádla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Nakonec přihodíme na kousky nakrájené drůbky, podlijeme, osolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Přisypeme nakrájené houby a koření a zakryté necháme vše dojít.
-
2
V kastrolu na druhé polovině sádla osmažíme rýži a nasekanou petrželku. Přidáme směs drůbků a zeleniny, podlijeme vodou (dvojnásobek váhy rýže), osolíme, zakryjeme a pozvolna vaříme. Jakmile se rýže začne vařit odpočítáme 12 minut do odstavení a dalších 10 minut necháme rizoto již odkryté dojít.
-
3
Mezitím, co se rizoto vaří, opečeme játra nakrájená na nudličky na rozpuštěném másle dozlatova, až hotová osolíme, aby neztvrdla.
-
4
Naběračkou tvoříme kopečky z rizota, které ozdobíme kousky jater a nasekanou pažitkou.