Hajdarábádská kořeněná sekaná
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 100 g Olej rostlinný
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 32 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 700.6 mg
- Vláknina 5125.2 mg
- Vitamín A 5125.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a polovinu osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Papriku, česnek a petržel nakrájíme na malé kousky, všechny suroviny i se zbytkem cibule důkladně promícháme a ze směsi utvoříme šišku.
-
2
Vložíme na osmaženou cibulku, podlijeme vodou a v rozehřáté troubě upečeme doměkka. Naporcujeme a ihned podáváme.