Fazolová polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 200 g Brambory
  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Fazole červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 535.1 mg
  • Vláknina 11477 mg
  • Vitamín A 11477 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 10.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole večer namočíme do vody, aby nabobtnaly. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a na něm restujeme cibuli dozlatova, přidáme připravenou, mrkev, petržel, celer, zamícháme a dusíme 3 minuty, posypeme mletou paprikou, zalijeme vodou, rozdrobíme bujón vysypeme oloupané a na kostky nakrájené brambory, fazole scedíme dáme je do hrnce, přidáme rozdrcený česnek a pod poklici vaříme tak 30 minut. Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Uvařenou polévku jemně rozšťoucháme a porcujeme na hluboké talíře a zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu