Fazolová polévka se zeleninou
Suroviny
- 1 kostka Bujón zeleninový
- 200 g Brambory
- 20 g Petržel - nať
- 500 g Fazole červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Petržel kořen
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 28 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 535.1 mg
- Vláknina 11477 mg
- Vitamín A 11477 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.3 mg
- Vitamín E 10.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole večer namočíme do vody, aby nabobtnaly. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a na něm restujeme cibuli dozlatova, přidáme připravenou, mrkev, petržel, celer, zamícháme a dusíme 3 minuty, posypeme mletou paprikou, zalijeme vodou, rozdrobíme bujón vysypeme oloupané a na kostky nakrájené brambory, fazole scedíme dáme je do hrnce, přidáme rozdrcený česnek a pod poklici vaříme tak 30 minut. Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Uvařenou polévku jemně rozšťoucháme a porcujeme na hluboké talíře a zdobíme petrželovou natí.