Husí perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 358.3 mg
- Vláknina 3222.5 mg
- Vitamín A 3222.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé kousky husího masa prudce opečeme na husím sádle. Shrneme maso na jednu stranu a na mírném ohni osmažíme na výpeku cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem, osolíme a necháme namírno dusit, podle potřeby podléváme.
-
2
Před koncem dušení přidáme papriku a rajčata nakrájené na kousky a dusíme, dokud paprika nezměkne, poprášíme moukou, dosolíme a necháme šťávu zhoustnout.